Over ons

Een gemis in Nederland

Ik ben Asmae, getrouwd met mijn beste vriend en moeder van 3 jonge kinderen. Mensen omschrijven mij als een creatieve duizendpoot en vragen mij vaak om advies als het gaat om mijn smaak en stijl. Ik heb een passie voor koken, lekker eten en reizen. Tijdens één van onze verre reizen in Zuid-Afrika raakte ik geïnspireerd door de vele familiecafés met een verbindend karakter. Overal waar we kwamen werd gedacht aan jong en oud, ook werden in vele cafés activiteiten georganiseerd zoals potten bakken en knutselmiddagen. Hierdoor konden wij overal genieten van een heerlijk bakje koffie en lunch, terwijl de kinderen zich vermaakten in een unieke kinderhoek. Ook kon je mooie exclusieve lokale producten kopen.
 
Zelfontwikkeling en betekenisvol zijn voor de omgeving waar ik woon en werk vind ik belangrijk. Dit is ook de reden dat ik jaren lang met ziel en zaligheid in de zorg heb gewerkt.  Sinds het moederschap is het besef met betrekking tot consumeren bij mij gaan leven. Het milieu en andere vraagstukken zoals kinderarbeid hebben bij mij een bewustwording ontketend waar ik niet meer omheen kon.
 
Hierdoor hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan bewust consumeren door lokale en duurzame producten te kopen. Langzaam begon het idee te groeien om een eigen onderneming te starten.
 
Het idee voor een kids concept store (met klein stukje café) werd geboren. Mijn doel is om mensen te verbinden, mijn passie voor lekker eten te delen en mensen meer kennis te laten maken met leuke duurzame producten. Hierdoor hoop ik ook een bijdrage te kunnen leveren aan meer bewustwording voor het milieu.
 
Daarnaast is mijn streven dat Little Beans niet alleen een plek is waar jong en oud samen kunnen komen, maar ook een plek die betekenisvol kan zijn voor de omgeving in de breedste zin van het woord.
 
Maatschappelijk verantwoord, bewust ondernemen. Houden jullie mijn instagram in de gaten voor meer?!

Onze ondernemerseis

02.

Een gemis in Nederland

Regelmatig bezocht ik deze plekken, echter viel me op dat er een gebrek is aan culturele diversiteit. Ik was vaak één van de weinige klanten met een andere culturele achtergrond, dat geldt ook voor de ondernemers. Onze maatschappij is superdivers, wat ik persoonlijk als een verrijking zie. 

01.

Waar het allemaal mee begon

Little Beans is ontstaan vanuit een groot gemis en mijn persoonlijke passie. In Rotterdam kan je bijna op elke hoek wel een koffiebar vinden, echter zijn er weinig plekken waar je écht met je kinderen terecht kunt. Gelukkig zijn er in Rotterdam wel enkele kids concept stores, waar je mooie duurzame kleding en speelgoed kan kopen. Over het gehele land komen er ook steeds meer leuke, hippe en gezellige kids concept stores bij. Deze ontwikkeling is leuk om te zien, steeds vaker worden deze winkels ook gecombineerd met een stukje café. 

04.

Little beans: winkel van ons allemaal

Little Beans heeft ook een leuke sfeervolle ruimte, die je flexibel kan inrichten voor een verjaardag, een mommy/daddy/babyshower, bedrijfsfeestje, workshops of andere leuke gelegenheden. Ook zullen er regelmatig diverse activiteiten georganiseerd worden zoals een voorleesochtend, boekenclub, workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en is er ook ruimte voor cursussen rondom verschillende onderwerpen en thema’s. Halverwege het nieuwe jaar zal er een leuke samenwerking zijn met een GZ-psycholoog.

Wees welkom! De deur staat open voor iedereen. Ik wil je graag leren kennen, dus kom vooral eens langs! Gezellig een bakkie doen, theeleuten, samen eten, serieus bijpraten, de krant lezen, een opdracht voor school of werk maken, bankhangen, alles is ok. 

03.

Mijn missie

Mijn doel is om een plek te creëren met een weerspiegeling van de maatschappij, waarbij ik een positieve en veilige omgeving wil creëren. Wij zijn van nature sociale wezens en daar wil ik op inspelen door een laagdrempelige plek te creëren waar jong en oud zich thuis voelt en waar ook ruimte is voor ontmoeting. Daarnaast is er ook een leuke winkelaanbod met duurzame producten, denk aan kleding, speelgoed en boeken. Zo kan je lekker een bakje koffie drinken en leuke producten/ cadeaus scoren. 

Neem een kijkje in onze store!